Odjel za germanistiku

Pomoć studentima s poplavljenih područja

Pomoć studentima s poplavljenih područja
Poštovani,

 

katastrofalnim poplavama tijekom mjeseca svibnja 2014. godine te im olakšati završetak ove kademske godine i uspješno savladavanje preostalih studijskih obveza, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta donijelo je Odluku o isplati stipendije redovitim studentima koji imaju prebivalište na poplavljenom području Vukovarsko-srijemske županije.

Sukladno odluci koju vam šaljemo u privitku pravo na stipendiju imaju redoviti studenti čije je prebivalište u mjestima koja su službeno proglašena za mjesta koja su doživjela katastrofu u poplavama (općina Gunja, općina Drenovci (s pripadajućim naseljima/selima: Rajevo Selo, Račinovci, Posavski Podgajci i Đurići) te naselje Strošinci u općini Vrbanja).

Ljubazno vas molimo da ovu Odluku proslijedite svojim studentskim referadama kako bi mogli dati informaciju o mogućnosti ostvarivanja stipendija svim studentima koji studiraju na vašim visokim učilištima, a čije je prebivalište u navedenim općinama. U ovom trenutku pretpostavljamo da najveći broj studenata pohađa Sveučilište J. J. S. u Osijeku, pa posebno
molimo kolege i kolegice iz studentskih službi  na visokim učilištima u Osijeku za pomoć i te upućivanje studenata da se jave na natječaj.

Odluku prosljeđujemo i svim načelnicima općina Gunja, Drenovci i Vrbanja te ih molimo da  također proslijede obavijest studentima sa svojeg područja.

Odluka i obrazac za prijavu nalazit će se od petka, 13. lipnja 2014. godine na internetskim stranicama Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, pa molimo da stavite na internetskim stranicama vašeg visokog učilišta/općine uputu/link na tekst odluke i obrazac za prijavu.

Nadamo se da ćemo zajedničkom suradnjom barem malo olakšati tešku situaciju u kojoj su se našle brojne obitelji na poplavljenom području, a posebno obitelji koje imaju školarce i  se da će im ova financijska potpora Ministarstva pomoći da uspješno obave sve studijske obveze i završe ovu akademsku godinu. Također upućujemo obavijest da je za sve njih osiguran i izravan smještaj u studentske domove u novoj akademskoj godini 2014./2015. o čemu su obaviješteni svi studentski centri koji će uskoro raspisati natječaj za smještaj. Upućujemo sve studente s poplavljenog područja, a koji trebaju smještaj u studentski dom da prate natječaj nadležnog studentskog centra (natječaji će se raspisivati od sljedećeg tjedna pa nadalje i bit će stavljeni na internetsku stranicu svakog pojedinačnog studentskog centra) te svakako podnesu prijavu na javni natječaj studentskih centara kako bi ostvarili izravan smještaj u dom.

Zahvaljujemo na vašem angažiranju i pružanju tehničke pomoći  te se nadamo se da će financijska potpora Ministarstva uspješno stići do svih onih kojima je doista potrebna.


S poštovanjem,

mr. sc. Željka Nenadić-Tabak

Uprava za visoko obrazovanje

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta