Odjel za germanistiku
BRUCOŠIJADA

BRUCOŠIJADA

Dragi brucoši, studenti viših godina i profesori našeg Odjela, pozivamo vas na zajedničko druženje i upoznavanje uz karaoke, zabavni kviz, piće i grickalice u četvrtak 26. 10. 2017. od 20 sati u Studentskom klubu „Božo Lerotić“.
Pročitaj više
BRUCOŠIJADA
Obavijest za studente o načinu i rasporedu upisa u akad. god. 2017./18. i na izborne predmete zimskog semestra

Obavijest za studente o načinu i rasporedu upisa u akad. god. 2017./18. i na izborne predmete zimskog semestra

UPIS NA IZBORNE za studente 2. i 3. godine preddiplomskog studija i 1. i 2. godine diplomskog studija putem linkova na mrežnim stranicama je završen.

POPIS PRIJAVLJENIH NA IZBORNE PREDMETE 2. i 3. godine preddiplomskog studija: OVDJE.
POPIS PRIJAVLJENIH na izborne predmete diplomskog studija: OVDJE.

Studenti koji se nisu pravovremeno upisali na izborne predmete, mogu se doći upisati na njih u tajništvo, pri čemu je upis moguć samo na predmete na kojima je ostalo mjesta.
Studenti koji upisuju 2. ili 3. godinu preddiplomskog studija ili 2. godinu diplomskog studija, mogu se upisati putem Studomata u akad. god. 2017./18. TEK nakon što obave upis na izborni predmet u tajništvu odjela putem ovdje dostupnih linkova. Za upis u višu godinu studija putem Studomata vidi obavijest iz Ureda za preddiplomske i diplomske studije – ovdje. 
Ako se studenti viših godina upišu na izborni predmet putem Studomata, a da se prije toga nisu prijavili u tajništvu (putem linkova postavljenih u ovoj obavijesti), takav upis na izborne predmete će se smatrati nevažećim, te će studenti biti izbrisani s tih predmeta.

Nakon što se upiše godina putem Studomata, potrebno je otići u referadu po uplatnice za upis. Ako se iz bilo kojeg razloga upis ne može izvršiti putem Studomata, studenti se u upisuju isto kao i do sada, u referadi.

Upis na izborne za BRUCOŠE je počeo 3. listopada. Upis treba napraviti najkasnije do 10. listopada 2017. BRUCOŠI izborni predmet odabiru putem Studomata. Upute za Studomat su OVDJE. Link za Studomat je OVDJE. Za upis putem Studomata je potrebno imati aktivan AAI. Dodatne upute su ovdje.

Pravila za upis izbornih predmeta:
- Studenti NE SMIJU upisivati izborne predmete sa studija Njemačkog koji su im u koliziji s drugim predmetima sa studija Njemačkog. Zato obavezno provjeriti RASPORED prije prijave na izborne predmete!
- Studenti završnih godina studija imaju prednost pri upisu na izborne, zbog smanjenog izbora.
- Studenti ponavljači ne mogu kroz parcijalu upisivati izborne predmete s više godine studija. Zamolbe za parcijalu se ispunjavaju u tajnistvu.
- Studenti koji su na Odjelu za germanistiku u prethodnim godinama studija položili izborni predmet Semantika, ne upisuju obvezni predmet Semantika njemačkog jezika u 5. semestru, već umjesto njega upisuju jedan izborni predmet iz lingvističkog modula. Prethodno položen obvezni predmet Leksikologija se računa kao izborni predmet iz jezičnog modula.
- Uvjeti i pravila za upis 2017./18. godine dostupni su ovdje.
Pročitaj više
Obavijest za studente o načinu i rasporedu upisa u akad. god. 2017./18. i na izborne predmete zimskog semestra
OBAVIJEST ZA STUDENTE ZAVRŠNIH GODINA STUDIJA

OBAVIJEST ZA STUDENTE ZAVRŠNIH GODINA STUDIJA

Na mrežne stranice Odjela su postavljeni novi pravilnici o završnom ispitu, završnom radu i diplomskom radu - ovdje. Način prijave teme i mentora koji je opisan u pravilniku primjenjuje se na studente koji su ove akad. godine upisali zadnju godinu studija (preddiplomskog ili diplomskog). Studenti koji su prethodnih godina upisali zadnju godinu studija, već imaju odabrane mentore pa ne trebaju ispunjavati i donositi u tajništvo zahtjev za odobrenje mentora i teme, kojeg studenti koji su ove godine upisali zadnju godinu studija i koji pišu diplomski rad ili završni rad trebaju ispuniti i donijeti u tajništvo odjela najkasnije 28. veljače 2018. godine. 
Pročitaj više
OBAVIJEST ZA STUDENTE ZAVRŠNIH GODINA STUDIJA
Erasmus+ stručna praksa i stipendije za mobilnost

Erasmus+ stručna praksa i stipendije za mobilnost

Objavljen je Natječaj za studentsku mobilnost u svrhu Erasmus+ stručne prakse koju studenti mogu ostvariti do kraja tekuće akademske godine. Opširnije.
Stipendija Diplomske škole za korejske studije
Diplomska škola za korejske studije (Graduate School of Korean Studies – GSKS) pri Akademiji za korejske studije (Academy of Korean Studies) započinje postupak upisa stranih studenata na magistarske i doktorske programe za ljetni semestar 2018. godine.

Zainteresirani za navedene programe mogu naći više informacija na internetskoj stranici intl.aks.ac.kr/english i u vodiču.
Rok za prijavu je 03.11.2017. godine u 17 sati.

Stipendija Akademije za korejske studije (AKS) za 2018. godinu
Akademija za korejske studije (Academy of Korean Studies – AKS) nudi studentima šestomjesečnu stipendiju za razdoblje od 1. ožujka do 31. kolovoza 2018.
Sve dodatne informacije možete pronaći na poveznicama ili u Vodiču za strane studente.
http://www.aks.ac.kr/univ/
http://www.intl.aks.ac.kr/english
Rok za prijavu je 17.11.2017. godine u 17 sati.
Pročitaj više
Erasmus+ stručna praksa i stipendije za mobilnost
Ixice

Ixice

Stigle su ixice za studente koji su se upisali i fotografirali u prvom tjednu listopada. Mogu se preuzeti ­­­­­­­­­­­­­­­­­­u Studentkom klubu „Božo Lerotić“ (zgrada DHM-a, prizemlje) od 23. do 27. listopada 2017. u vremenu 9:00 – 12:00h i 13:00 – 15:00h. Potrebno je donijeti indeks i staru ixicu. Stare ixice poništiti će se 30. listopada 2017.
Pročitaj više
Ixice
POZIVNICA

POZIVNICA

Pozivamo vas na predstavljanje prijevoda knjiga troje poznatih austrijskih autora, koje Odjel za germanistiku u suradnji s izdavačkom kućom Leykam i Austrijskim kulturnim forumom iz Zagreba organizira u utorak 24. 10. 2017. u 12 sati u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru.
PLAKAT
Pročitaj više
POZIVNICA
12