Odjel za germanistiku

Organizacija događanja

No Walls

Povodom obilježavanja Pada  Berlinskog  zida 29.  studenog  2019.  godine održao se  projektni dan No Walls. Organizirale su ga DAAD lektorica Larissa Holz i studentska predstavnica Odjela za germanistiku Dolores Perković uz potporu Studentskog zbora, Sveučilišta u Zadru, Odjela za germanistiku, DAAD-a (Njemačka služba za akademsku razmjenu) i OŠ Petra Preradovića.

Prvi dio projekta bilo je predavanje zagrebačkog umjetnika Ivana Oštarčevića o modernoj umjetnosti i street artu pod nazivom Grafiti i njihovo značenje u pojavi na Berlinskom zidu, održano u Studentskom klubu Božo Lerotić. Nakon predavanje uslijedila je radionica o izradi grafita pod vodstvom istog umjetnika u dvorištu OŠ Petra Preradovića. U drugom dijelu programa Ivan Marić je održao predavanje pod nazivom 30 Jahre nach dem Mauerfall. Welchen politischen und gesellschaftlichen Mauern begegnen wir heute? Uslijedio je kviz o gore navedenim temama.

 

Fresh Wind  

U okviru ovog projektnog dana u Studentskom je klubu Božio Lerotić  23. studenog 2018. gostovao je njemački rep umjetnik Eko Fresh.  Projektni je dan započeo lingvističkom raspravom o tabuima (neograničenjima) u umjetnosti repa. Razgovor s Eko Freshom vodili su  studenti germanistike za koje je
priređena i radionica s Eko Freshom na temu pisanja pjesama. Umjetnik je navečer u Q Baru održao koncert.
Projekt su organizirali student Luka Planinić i DAAD lektorica Larissa Holz u suradnji s Veleposlanstvom Savezne Njemačke Republike u Zagrebu i Studentskim zborom sveučilišta u Zadru kao domaćinom. Pokrovitelji i partneri projekta bili su Coffee&Cake Zadar i Q Bar Zadar. U projektu su sudjelovali i mladi germanisti iz Zagreba, Osijeka i Rijeke.