Odjel za germanistiku
Poetry Slam

Poetry Slam

Pozivaju se svi zainteresirani na večer Poetry Slam na njemačkom jeziku koju će 23. studenoga 2018. od 19,00 do 21,00 sat u Studentskom klubu Božo Lerotić u organizaciji Austrijske knjižnice Dr. Alois Mock i Austrijskog kulturnog foruma prirediti austrijski majstor Slama, Stefan Abermann i studenti germanistike.
Pročitaj više
Poetry Slam
Projekt "Fresh Wind"

Projekt "Fresh Wind"

Pozivaju se studenti na sudjelovanje u međunarodnom projektu "Fresh Wind". Cilj projekta je na inovativan i zanimljiv način mladima približiti njemački jezik i kulturu. U sklopu ovog projekta koji se sastoji od popodnevnog i večernjeg programa, organiziran je dolazak u Njemačkoj vrlo popularnog rep umjetnika Eko Fresha. Ova manifestacija održava se ovog petka 23. 11. 2018. od 15:30 h do 18:30 h u studentskom klubu "Božo Lerotić" (na njemačkom jeziku). 

Program:
-15:30 h - Svečano otvorenje  i prijem gostiju
- Lingvistička rasprava o tabuima (neograničenjima) u umjetnosti repa
- Ekskluzivni intervju rep umjetnika Eko Fresha koji vode studenti germanistike
- Radionica za studente s Eko Freshom na temu pisanja pjesama
- 22:00 besplatan koncert Eko Fresha u Q Baru, nakon kojeg slijede karaoke za sve zainteresirane
Projekt su organizirali studenti (studentski predstavnik Luka Planinić) i DAAD lektorica Larissa Holz u suradnji s Veleposlanstvom Savezne Njemačke Republike u Zagrebu i Studentskim zborom Sveučilišta u Zadru kao domaćinom. Pokrovitelji i partneri projekta su Coffee&Cake Zadar i Q Bar Zadar. U projektu će sudjelovati i mladi germanisti iz Zagreba, Osijeka i Rijeke. 
Pročitaj više
Projekt "Fresh Wind"