Odjel za germanistiku
RADIONICA ZA STUDENTE - poziv

RADIONICA ZA STUDENTE - poziv

Pozivaju se studenti Odjela za germanistiku na sudjelovanje u radionici Präsentationsfähigkeiten im DaF-Unterricht dr.sc. Lucie Miškulin Saletović s Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu u petak, 06. svibnja 2016. od 9.30 -13.00 na Odjelu za germanistiku u predavaonici 144. Opširnije.
Pročitaj više
RADIONICA ZA STUDENTE - poziv
OBAVIJEST O PROMOCIJI PRVOSTUPNIKA

OBAVIJEST O PROMOCIJI PRVOSTUPNIKA

U PONEDJELJAK, 9. SVIBNJA 2016. GODINE U 12,00 SATI, U SVEČANOJ DVORANI SVEUČILIŠTA U ZADRU ODRŽATI ĆE SE 8. PROMOCIJA PRVOSTUPNIKA STUDIJA NJEMAČKOG JEZIKA I KNJIŽEVNOSTI.


Temeljem odluke rektora od 26. lipnja 2009., troškovi promocije prvostupnika Sveučilišta u Zadru iznose 100,00 kn, a obuhvaćaju izradu diplome, dopunske isprave o studiju i fascikle za diplomu s otisnutim logom Sveučilišta u Zadru (100,00 kn uplaćuju svi bez obzira hoće li prisustvovati promociji).

Ukoliko promovent/ica dodatno želi i promocijsku kapu s otisnutim logom sveučilišta, cijena iznosi 80,00 kn (kapu zadržavate).

Molimo vas da troškove promocije (100 kuna bez kape ili 180 kuna sa kapom) uplatite na žiro račun sveučilišta: HR53 2330 0031 1001 6324 3, poziv na broj 00 11912–OIB studenta (ili u blagajni Sveučilišta, Rektorat 1. Kat), najkasnije do 2. svibnja 2016., a potvrdu o uplati proslijedite tajništvu odjela osobno, e-mailom ili poštom do istog datuma.

Mole se studenti promoventi da dođu ispred tajništva Odjela za germanistiku na dan promocije najkasnije u 11,15 sati, kako bi imali dovoljno vremena za odijevanje u toge i pripremu za promociju.
Pročitaj više
OBAVIJEST O PROMOCIJI PRVOSTUPNIKA
EUROSTUDENT VI - poziv studentima

EUROSTUDENT VI - poziv studentima

U Hrvatskoj je započelo istraživanje EUROSTUDENT VI o kvaliteti studentskog života i ekonomskim uvjetima studiranja. EUROSTUDENT je međunarodni projekt (http://www.eurostudent.eu) koji se provodi u 37 europskih zemalja i pruža empirijske podatke o kvaliteti studentskog standarda na nacionalnoj i europskoj razini.
EUROSTUDENT VI je treće istraživanje u nizu koje se provodi u Hrvatskoj. Istraživanje će se provoditi u razdoblju od 6. do 30. travnja 2016. godine putem web ankete na reprezentativnom uzorku od 36.000 studenata koji trenutačno studiraju na nekom od visokih učilišta u RH.
Vaše sudjelovanje je u potpunosti dobrovoljno i web anketi možete pristupiti:
1) putem poveznice koju ćete dobiti na adresu elektronske pošte ili
2) putem autorizacije na mrežnoj stranici istraživanja: www.eurostudent.hr. Anketi možete pristupiti uz upotrebu Vašeg AAI@EduHr elektroničkog identiteta.

Opširnije.
Pročitaj više
EUROSTUDENT VI - poziv studentima
Austrijski dani 2016. – Österreichtage 2016

Austrijski dani 2016. – Österreichtage 2016

Ministarstvo za obrazovanje i žene Republike Austrije u suradnji s Odjelom za germanistiku Sveučilišta u Zadru i uz potporu Hrvatskog društva učitelja i profesora njemačkog jezika, podružnica Zadar i Županijskih vijeća učitelja i nastavnika njemačkog jezika Zadarske i Šibensko-Kninske županije organizira radionice za stručno usavršavanje učitelja, nastavnika i profesora njemačkog jezika od 6. do 7. svibnja 2016. Program.
Pročitaj više
Austrijski dani 2016. – Österreichtage 2016
FESTIVAL ZNANOSTI

FESTIVAL ZNANOSTI

U sklopu Festivala znanosti, od 18. do 24. travnja 2016. studenti Odjela za germanistiku, Nikolina Brala, Viktorija Capek, Maria Ćaćić, Katarina Delač, Monika Halapa, Marko Kamenjaš, Matija Maček, Tomislav Nebes, Matej Požarina, Martina Sorić, Josip Ursić, Marija Veselčić i Lucija Žinić, pod vodstvom doc. dr. sc. Anite Pavić Pintarić, održat će radionice na njemačkome jeziku pod zajedničkim nazivom Umjetnost i jezikoslovlje u osnovnim i srednjim školama.
Pročitaj više
FESTIVAL ZNANOSTI
12