Odjel za germanistiku

DaF und die Künste 2.0

Poštovane kolegice, poštovani kolege,

 

Odjel za germanistiku Sveučilišta u Zadru u suorganizaciji s DAAD-om održava digitalni međunarodni stručni skup „DaF und die Künste 2.0“  4. i 5. lipnja 2021. Stručni skup pod nazivom „Njemački kao strani jezik kroz umjetnost“ zamišljen je za predstavljanje pristupa poučavanju njemačkog jezika koristeći sadržaje iz slikarstva, kazališta, glazbe i filma. Izlagači su uvaženi profesori iz Njemačke (prof. dr. dr. Rupprecht S. Baur), Irske (prof. dr. Manfred Schewe) i uvažena profesorica iz Poljske (prof. dr. Camilla Badstübner-Kizik), austrijski glazbenik Erwin R. te stručnjaci iz tog područja iz Goethe-Instituta i DAAD-a. Skup ima potporu Goethe-Instituta Zagreb, DAAD-a, Austrijskog kulturnog foruma Zagreb i Sveučilišta u Zadru.

Na skupu možete očekivati predavanja i radionice:

  • iz područja slikarstva ćete uz šarenilo slika i kreativne interakcije upoznati znamenitosti njemačkog govornog područja i učenike potaknuti na slobodan govor.
  • iz područja glazbe ćete upoznati njemačke i austrijske pjesme, načine njihove didaktizacije pa čak i samostalno sastaviti svoju pjesmu.
  • na kazališnim radionicama u svojoj učionici možete iskoristiti performativni način učenja njemačkog kao stranog jezika pomoću raznih igrokaza za suzbijanje jezičnih i mentalnih barijera.
  • na području filma obradit će se kriteriji odabira filma i njegovih popratnih sadržaja (plakati, najave, portali filmova) koji imaju velik didaktički potencijal, a također će se naglasiti i njihovi načini prezentacije te mogućnost oblikovanja prikladnih vježbi i zadataka.

Srdačno pozivamo i ove godine sve nastavnike njemačkog kao stranog jezika i studente diplomskog nastavničkog smjera na međunarodno stručno usavršavanje u digitalnom obliku. Sam događaj će se održati preko platforme ZOOM, a poveznica će uslijediti nakon uspješne prijave na skup.

Za dodatna pitanja pošaljite upit na: DaF2.0@unizd.hr

Prijave se vrše na sljedećoj poveznici:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScTosJbh_QA2tMKQMsQKK-VLd8Izs-KdF62TcrQDwgMUKk2mg/viewform?gxids=7628