Odjel za germanistiku

Foto natječaj „Tragovi Austrije kroz moj objektiv“

Odjel za germanistiku Sveučilišta u Zadru poziva sve kreativne učenike njemačkog jezika iz Hrvatske i studente Odjela za germanistiku Sveučilišta u Zadru koji dijele strast prema fotografiranju da se pridruže foto natječaju „Tragovi Austrije kroz moj objektiv“ i javnosti pokažu koji su utjecaji Austrije vidljivi u njihovim gradovima.
Pristigle fotografije ocijenit će povjerenstvo, a najbolje će biti nagrađene, predstavljene na izložbi fotografija tijekom Dana germanistike u svibnju 2024., u tiskanom materijalu, i s naznakom autora objavljene na web-stranici Odjela za germanistiku, te na službenom Facebook i Instagram profilu.

Kako sudjelovati?
Svaki sudionik može poslati jednu ili dvije, a najviše tri fotografije koje prikazuju neke tragove Austrije u Hrvatskoj – austrijsko kulturno nasljeđe od gastronomske kulture do arhitekture.
U prijavi treba navesti ime autora fotografije, naziv škole/institucije, e-mail adresu i grad u kojem je fotografija nastala. Potrebno je kratko opisati motiv s fotografije odnosno pojasniti povezanost s temom natječaja.
Prijave primamo do 5. travnja 2024. godine, a fotografije je potrebno poslati na e-mail adresu germanistikaunizd@gmail.com s oznakom „za foto natječaj Odjela za germanistiku“ i dodatno poštom na adresu: 
Odjel za germanistiku
Sveučilište u Zadru
Obala kralja Petra Krešimira IV., br. 2
23000 Zadar
(za foto natječaj Odjela za germanistiku)

Fotografije koje se šalju elektronski trebaju biti u JPG ili PNG formatu u visokoj rezoluciji. Fotografije koje se šalju poštom trebaju biti dimenzije 15 x 21.
Nužno je da na fotografiji nema teksta te da nije dodatno uređivana filterima. Fotografije ne smiju kršiti tuđa autorska prava. Prijavom na natječaj i slanjem fotografija Odjelu za germanistiku daje se suglasnost da fotografije s naznakom autora koristi u navedene svrhe, a prikupljeni podaci će se koristiti za identifikaciju fotografija te za obavijesti o rezultatima natječaja na web-stranici i društvenim mrežama Odjela za germanistiku. Rezultati će biti objavljeni najkasnije 17. svibnja 2024. 
Foto natječaj Odjela za germanistiku podržavaju Austrijsko veleposlanstvo u Hrvatskoj i Austrijski kulturni forum Zagreb.
Za sva dodatna pitanja ili informacije, obratite nam se putem e-mail adrese germanistikaunizd@gmail.com