Odjel za germanistiku

Izložba studentskih fotografija na Odjelu za germanistiku

Na Odjelu za germanistiku Sveučilišta u Zadru 1. lipnja  2023. svečano je otvorena izložba fotografija  studentica i studenata toga Odjela pod nazivom "Wien ist...". Fotografije su nastale početkom svibnja tijekom šestodnevnog boravka studentica i studenata u Beču kao dio terenske nastave a u sklopu akcije "Europas Jugend lernt Wien kennen" austrijskog Saveznog ministarstva obrazovanja, znanosti i istraživanja. Na studijskom putovanju sudjelovalo je devetnaest studentica i studenata sa svih godina studija u pratnji triju lektorica.  Realizaciju cijeloga projekta putovanja, te kasnije izložbe i izrade fotoalbuma u kojem su i tekstom zabilježeni  studentski  dojmovi o gradu i ljudima u njemu, inicirala je i koordinirala austrijska ugovorna lektorica Eveline Thalmann u suradnji sa lektoricama Marinom Lovrić, Judith Hansmeier i Žaklinom Radoš.  Bogat i raznovrstan  program obilaska bečkih znamenitosti i kulturnih događanja, poput mjuzikla Rebecca u bečkom Raimund Theatru, što gotovo svi ističu vrhuncem cjelokupnog putovanja, okrunjen je upravo jučerašnjim otvorenjem izložbe.
  Svoje najljepše trenutke studentice i studenti  zabilježili su "okom" svoje kamere te tekstovima dojmova, od kojih su neke svojim mnogobrojnim zainteresiranim kolegama na otvorenju prenijeli studentice Jelena Lončar, Alena Brunelli, Laura Rančić, Matea Ćurić, te student Dorijan Majetić.
Ovaj, sada stalni, postav izložbe na Odjelu za germanistiku, kao i cijeli projekt "Wien ist..." ostvaren je pod pokroviteljstvom i financijskom potporom Sveučilišta u Zadru i austrijske službe za akademsku razmjenu - ÖAD.