Odjel za germanistiku
DAN OTVORENIH VRATA ZA STUDENTE

DAN OTVORENIH VRATA ZA STUDENTE

Pozivaju se studenti i studentice na Dan otvorenih vrata za studente i upoznavanje s Programima EU koji će se održati u utorak 29.03.2016. godine u prostorijama Solarnog edukacijskog centra na adresi Glagoljaška 14 u Zadru. Početak je u 14 sati.
Informacijski centar Europe Direct Zadar u suradnji s Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije (AGGRA) i Sveučilištem u Zadru organizira Dan otvorenih vrata za Studente s ciljem što kvalitetnijeg informiranja studenata o mogućnostima koje im se pružaju kao građanima Europske unije. Svrha ovog događanja je ostvarivanje što kvalitetnije suradnje sa studentima te njihovo uključivanje u EU Programe.
Više informacija na URL: http://edic-zadar.com/?p=1893
Pročitaj više
DAN OTVORENIH VRATA ZA STUDENTE
APSOLVENTSKI ISPITNI ROK – ožujak 2016.

APSOLVENTSKI ISPITNI ROK – ožujak 2016.

Apsolventi koji žele koristiti pravo izlaska na apsolventski ispitni rok u ožujku 2016. godine (21. – 23. ožujka) trebaju:

1. javiti se najkasnije do 14. ožujka predmetnom nastavniku kod kojega trebaju polagati ispit radi dogovora o terminu ispita;

2. prijaviti se e-mailom tajnici najkasnije do 17. prosinca – napisati svoje ime, prezime, naziv predmeta iz kojega izlaze na ispit i dogovoreni datum ispita.
Pročitaj više
APSOLVENTSKI ISPITNI ROK – ožujak 2016.
DOPUNSKE ISPRAVE - obavijest za studente

DOPUNSKE ISPRAVE - obavijest za studente

Studenti koji imaju dodatne informacije za dopunske isprave o studiju trebaju ih dostaviti u tajništvo nakon obrane završnog/diplomskog rada ili završnog ispita. U dodatne podatke ulaze podaci o:

- osvojenim nagradama, pohvalama i priznanjima tijekom studija - poput Rektorove, nagrade Odjela, stipendije za izvrsne studente i sl.

- sudjelovanju na radionicama u organizaciji Odjela ili Austrijske knjižnice - poput radionica koje su vodili gostući profesori

- sudjelovanju u organizaciji radionica - npr. radionice njemačkog jezika za djecu

- volontersko sudjelovanje u aktivnostima koje su organizirane na Sveučilištu - npr. Festival znanosti i sl.

- rad studentskih predstavnika (u tijelima Odjela ili Sveučilišta, studentskim tijelima) i rad u studentskim udrugama

- sudjelovanje ili vođenje studentskog projekta

- sudjelovanje s izlaganjem na znanstvenim i stručnim skupovima

- objavljeni znanstveni i stručni radovi

- i slično.

Dodatni podaci se trebaju poslati e-mailom u tajništvo, zapisani u Word dokumentu, zajedno sa skeniranim potvrdama koje služe kao dokaz.

Primjer zapisivanja aktivnosti:

- Sudjelovanje u radionici "Die sprachliche Kodierung von Emotionen in österreichischen Varietäten" pod vodstvom dr. sc. Heike Ortner (Institut für Germanistik, Leopold-Franzens-Universität), od 18.03.2015. do 20.03. 2015.

- Sudjelovanje u manifestaciji Zadar čita u okviru koje se u Austrijskoj knjižnici Dr. Alois Mock održalo čitanje "Ein Spaziergang durch Österreich", 26.03.2015.

- Predsjednica Udruge studenata Europe AEGEE Zadar, od siječnja 2013. do prosinca 2013.

Studenti navedeni u ovoj tablici (predviđeni za promociju u svibnju), trebaju dostaviti ove podatke (ako ih imaju) u tajništvo što prije, a najkasnije do 15. ožujka:
Pročitaj više
DOPUNSKE ISPRAVE - obavijest za studente
Obavijest o Erasmus+ gostovanju

Obavijest o Erasmus+ gostovanju

U okviru programa Erasmus+, na našem Odjelu boravi i održava predavanja dr. sc. Alexandra Mathias (Sveučilište Leibniz Hannover). Cijenjena gošća održat će izlaganja prema sljedećem rasporedu:

U ponedjeljak, 7. ožujka u 18.30 održat će kraće izlaganje prije prikazivanja filma "Bornholmer Straße" u Austrijskoj knjižnici Dr. Alois Mock.

U utorak, 8. ožujka od 8. 00-10. 00, održat će izlaganje na temu „Jugendsprache diachron“ u dvorani 144.

U utorak, 8. ožujka od 10. 00 – 12. 00, održat će izlaganje na temu „Syntax des gesprochenen Deutsch“ u dvorani 144.

U petak, 11. ožujka od 10. 00-12. 00, održat će radionicu na temu „Korpuslinguistik“ u dvorani 156.
Pročitaj više
Obavijest o Erasmus+ gostovanju
OBAVIJEST - za studente završnih godina studija i za apsolvente

OBAVIJEST - za studente završnih godina studija i za apsolvente

Mole se svi apsolventi i svi studenti završnih godina Odjela za germanistiku (preddiplomske i diplomske razine) koji će tek pisati završni ili diplomski rad da se do 7. ožujka izjasne o dogovorenom mentorstvu za pisanje završnog, odnosno za pisanje diplomskog rada, putem ovog kratkog UPITNIKA. Studenti koji mijenjaju završni rad za dva izborna predmeta i studenti koji izlaze na završni ispit ne ispunjavaju ovaj upitnik.
Pročitaj više
OBAVIJEST - za studente završnih godina studija i za apsolvente