Odjel za germanistiku
OBAVIJEST ZA BRUCOŠE

OBAVIJEST ZA BRUCOŠE

Stigle su x-ice za brucoše - obavijest. Obavijest o početku nastave dostupna je ovdje. Susret s pročelnikom Odjela za germanistiku izv. prof. dr. sc. Goranom Lovrićem će biti u učionici 144 (Obala kralja Petra Krešimira IV, 2 - zgrada na Rivi, 4. kat). 

Brucoši Odjela za germanistiku se na izborne predmete upisuju putem Studomata, od 3. do 6. listopada. Link na Studomat je ovdje. Brucoši ne dolaze na PREDUPIS izbornih u tajništvo. Predupis je obavezan samo za studente iz viših godina.

U slučaju problema sa Studomatom, pošaljite upiti koordinatorici ISVU sustava mmirkovi@unizd.hr zajedno sa print screenom i objašnjenjem problema.

Prije upisa, provjerite raspored (kako ne bi upisivali izborne predmete koji su u koliziji) i redove predavanja na kojima pišu pravila za upis izbornih predmeta.

Upute o postupku prijave na predmete putem Studomata

 prijavljujete se na Studomat koristeći AAI@EduHr elektronički identitet

 ako u ISVU nedostaje neki od obveznih osobnih podataka, Studomat će tražiti da ih upišete

 nakon odabira željenih predmeta provjerite vlastiti izbor i na kraju potvrdite upis kolegija

 Kada jednom potvrdite i upišete odabrane kolegije više ne možete promijeniti odabir kolegija putem Studomata

 Za promjenu već odabranih i krivo upisanih kolegija dužni ste se javiti u Tajništvo odjela gdje će vam obrisati upisani kolegij (ako nije ispunjena upisna kvota) i ako želite dodati neki drugi umjesto obrisanog

Za predmete Centra za strane jezike ili predmete s drugih odjela, potrebno se prethodno upisati u Centru, odnosno provjeriti obavijesti drugih odjela o načinu upisa na tim odjelima.

Opširnije.
Pročitaj više
OBAVIJEST ZA BRUCOŠE
Dodatni ispitni rok

Dodatni ispitni rok

Stručno vijeće Odjela za germanistiku donijelo je odluku da se održi dodatni ispitni rok na kojeg se mogu prijaviti samo studenti kojima za prijelaz u višu godinu nedostaje samo jedan kolegij ili završni ispit, odnosno obrana završnog rada.

Studenti koji ispunjavaju ove uvjete i žele izaći na dodatni ispitni rok trebaju se e-mailom prijaviti predmetnom nastavniku do petka 29. 9. do 12 sati, koji će im nakon toga javiti  kada mogu pristupiti ispitu. Ispit nije potrebno prijavljivati u ISVU niti u tajništvu odjela ako postoji prijava na zadnji rujanski rok. Namjeru izlaska na završni ispit je potrebno prijaviti e-mailom tajništvu Odjel.

Dodatni ispiti i obrane za studente koji završavaju 3. godinu moraju se održati najkasnije 4. listopada, a ispiti za studente 1. i 2. godine do 10. listopada.
Dodatni rok za završni ispit: srijeda, 4. listopada u 10 sati u učionici 135.
Pročitaj više
Dodatni ispitni rok
Književno-znanstveni skup „Darstellung Südosteuropas in der Gegenwartsliteratur“

Književno-znanstveni skup „Darstellung Südosteuropas in der Gegenwartsliteratur“

U organizaciji Odjela za germanistiku 29. i 30. rujna 2017. održava se međunarodni književno-znanstveni skup "Darstellung Südosteuropas in der Gegenwartsliteratur“ („Prikaz jugoistočne Europe u suvremenoj književnosti“). Skup se održava u dvorani u prizemlju zgrade rektorata. Program i ostale informacije o skupu možete naći ovdje.
Pročitaj više
Književno-znanstveni skup „Darstellung Südosteuropas in der Gegenwartsliteratur“
UPISI NA DIPLOMSKE STUDIJE ODJELA ZA GERMANISTIKU

UPISI NA DIPLOMSKE STUDIJE ODJELA ZA GERMANISTIKU

Od akad. god. 2017./18. započinje se s upisom na diplomske studije preko NISpDS sustava. Za prijavu u sustav je potreban aktivan AAI račun. Iz tog razloga, studentima koji završe studij u akad. god. 2016./17., AAI korisnički račun će biti aktivan do 1. studenog. Ako vam AAI korisnički račun nije aktivan, javite se u Ured za preddiplomske i diplomske studije. Početak prijava studijskih programa je 3. srpnja 2017. U sustav se mogu prijaviti studenti koji još nisu završili studij, pa preporučamo da se zainteresirani što prije prijave.
Opširnije informacije o upisu mogu se naći u Natječaju. Natječaj za upis studenata na diplomske studije Sveučilišta u Zadru objavit će se ovdje.

Kandidati koji se upisuju preko NISpDS sustava prijavljuju se ovdje.

Kalendar upisa na diplomske studije u akad. god. 2017./18. možete vidjeti ovdje.
Studenti koji ne završe studij na vrijeme za prijavu u prvom roku, moći će se prijaviti u drugom roku, ako završe studij do datuma prijave za drugi rok.
Obavijest za studente u "S" statusu.
Pročitaj više
UPISI NA DIPLOMSKE STUDIJE ODJELA ZA GERMANISTIKU