Odjel za germanistiku

Obavijesti

Natječaj za dodjeljivanje stipendija izvrsnim redovitim studentima

Natječaj za dodjeljivanje stipendija izvrsnim redovitim studentima

Studenti druge i treće godine preddiplomskog studija i studenti diplomskih studija Odjela za germanistiku koji ispunjavaju uvjete i žele se prijaviti za stipendiju za izvrsne studente trebaju se prijaviti e-mailom u tajništvo Odjela za germanistiku dočetvrtka 16. studenoga radi preporuke. U prijavi kratko trebaju napisati koliko imaju bodova i temeljem čega su ih stekli. Poželjno je navesti i dodatne aktivnosti i/ili postignuća u koje je student bio uključen u prošloj akademskoj godini (npr. demonstrature, studentski projekti, osvojene nagrade i sl.)

Natječaj za dodjeljivanje stipendija izvrsnim redovitim studentima sveučilišnih i stručnih studija Sveučilišta u Zadru za akad. 2017./2018. godinu / Pravila i kriteriji za dodjeljivanje stipendija izvrsnim redovitim studentima sveučilišnih i stručnih studija Sveučilišta u Zadru  / Prijavni obrazac
Pročitaj više
Natječaj za dodjeljivanje stipendija izvrsnim redovitim studentima
BRUCOŠIJADA

BRUCOŠIJADA

Dragi brucoši, studenti viših godina i profesori našeg Odjela, pozivamo vas na zajedničko druženje i upoznavanje uz karaoke, zabavni kviz, piće i grickalice u četvrtak 26. 10. 2017. od 20 sati u Studentskom klubu „Božo Lerotić“.
Pročitaj više
BRUCOŠIJADA
Obavijest za studente o načinu i rasporedu upisa u akad. god. 2017./18. i na izborne predmete zimskog semestra

Obavijest za studente o načinu i rasporedu upisa u akad. god. 2017./18. i na izborne predmete zimskog semestra

UPIS NA IZBORNE za studente 2. i 3. godine preddiplomskog studija i 1. i 2. godine diplomskog studija putem linkova na mrežnim stranicama je završen.

POPIS PRIJAVLJENIH NA IZBORNE PREDMETE 2. i 3. godine preddiplomskog studija: OVDJE.
POPIS PRIJAVLJENIH na izborne predmete diplomskog studija: OVDJE.

Studenti koji se nisu pravovremeno upisali na izborne predmete, mogu se doći upisati na njih u tajništvo, pri čemu je upis moguć samo na predmete na kojima je ostalo mjesta.
Studenti koji upisuju 2. ili 3. godinu preddiplomskog studija ili 2. godinu diplomskog studija, mogu se upisati putem Studomata u akad. god. 2017./18. TEK nakon što obave upis na izborni predmet u tajništvu odjela putem ovdje dostupnih linkova. Za upis u višu godinu studija putem Studomata vidi obavijest iz Ureda za preddiplomske i diplomske studije – ovdje. 
Ako se studenti viših godina upišu na izborni predmet putem Studomata, a da se prije toga nisu prijavili u tajništvu (putem linkova postavljenih u ovoj obavijesti), takav upis na izborne predmete će se smatrati nevažećim, te će studenti biti izbrisani s tih predmeta.

Nakon što se upiše godina putem Studomata, potrebno je otići u referadu po uplatnice za upis. Ako se iz bilo kojeg razloga upis ne može izvršiti putem Studomata, studenti se u upisuju isto kao i do sada, u referadi.

Upis na izborne za BRUCOŠE je počeo 3. listopada. Upis treba napraviti najkasnije do 10. listopada 2017. BRUCOŠI izborni predmet odabiru putem Studomata. Upute za Studomat su OVDJE. Link za Studomat je OVDJE. Za upis putem Studomata je potrebno imati aktivan AAI. Dodatne upute su ovdje.

Pravila za upis izbornih predmeta:
- Studenti NE SMIJU upisivati izborne predmete sa studija Njemačkog koji su im u koliziji s drugim predmetima sa studija Njemačkog. Zato obavezno provjeriti RASPORED prije prijave na izborne predmete!
- Studenti završnih godina studija imaju prednost pri upisu na izborne, zbog smanjenog izbora.
- Studenti ponavljači ne mogu kroz parcijalu upisivati izborne predmete s više godine studija. Zamolbe za parcijalu se ispunjavaju u tajnistvu.
- Studenti koji su na Odjelu za germanistiku u prethodnim godinama studija položili izborni predmet Semantika, ne upisuju obvezni predmet Semantika njemačkog jezika u 5. semestru, već umjesto njega upisuju jedan izborni predmet iz lingvističkog modula. Prethodno položen obvezni predmet Leksikologija se računa kao izborni predmet iz jezičnog modula.
- Uvjeti i pravila za upis 2017./18. godine dostupni su ovdje.
Pročitaj više
Obavijest za studente o načinu i rasporedu upisa u akad. god. 2017./18. i na izborne predmete zimskog semestra
First4748495052545556Last