Odjel za germanistiku

Obavijesti

UPIS IZBORNIH PREDMETA I PARCIJALE - brucoši - ispravak

UPIS IZBORNIH PREDMETA I PARCIJALE - brucoši - ispravak

U obrascu za prijavu izbornog predmeta za brucoše pogrešno je bio označen broj uz nazive predmeta ljetnog semestra. Naime, u ljetnom semestru brucoši mogu birati između:
- Jezik i umijeće govora 2
- Uvod u književnu interpretaciju 2
- Tvorba riječi
Obrazac je korigiran te studenti koji su zbog ove omaške pogrešno ispunili obrazac, mogu ponoviti prijavu. U obzir će im se uzeti prvo vrijeme prijave. Ispričavamo se zbog pogreške.
Pročitaj više
UPIS IZBORNIH PREDMETA I PARCIJALE - brucoši - ispravak
UPIS IZBORNIH PREDMETA I PARCIJALE

UPIS IZBORNIH PREDMETA I PARCIJALE

Upis izbornih predmeta za ljetni semestar organizira se prema ovome rasporedu i na ovaj način:

- BRUCOŠI - studenti koji su prvi put upisati prvu godinu preddiplomskog studija upisuju se na izborne putem ovog linka, gdje se nalaze sve upute i datumi prijava. Brucoši se do 27. 2. ne mogu upisivati telefonom ili e-mailom već isključivo putem ovog obrasca: UPIS IZBORNIH.

- SVI OSTALI STUDENTI PREDDIPLOMSKOG STUDIJA - upisuju se u tajništvu u razdoblju od 23. do 26. veljače u terminima:
- ponedjeljak 13 do 15 sati
- utorak 9 do 12 sati
- srijeda i četvrtak: 9-12 i 13-15 sati

- STUDENTI DIPLOMSKIH STUDIJA - upisuju se u petak 20. veljače i u petak 27. veljače od 9-12 i 13-15 sati u tajništvu

- SVI studenti (redovni, izvanredni, S-status) koji su na PARCIJALI, dužni su prilikom prijave izbornog predmeta predati zajedno s indeksom zahtjev za parcijalu, koji se može preuzeti u tajništvu ili ovdje: OBRAZAC REDOVNI - OBRAZAC IZVANREDNI Na obrasce se upisuju SAMO predmeti ljetnog semestra. Telefonom se mogu upisati samo studenti koji NISU na parcijali. Prijave e-mailom nisu moguće.
Molimo provjerite sveučilišni raspored prije prijave izbornih predmeta, kako bi izbjegli kolizije. Popis izbornih predmeta nalazi se na redovima predavanja na webu odjela.
Pročitaj više
UPIS IZBORNIH PREDMETA I PARCIJALE
REKTOROVA NAGRADA

REKTOROVA NAGRADA

U ožujku na svečanoj sjednici povodom Dana sveučilišta u Zadru, dodijelit će se pet Rektorovih nagrada za studente za akademsku godinu 2013./2014. Slično prethodnoj godini, kriteriji za dobivanje Rektorove nagrade neće biti samo ostvareni prosjek ocjena, već i cjelokupni studentski angažman, odnosno, sve
druge studentske aktivnosti vezane za istraživački i stručni rad. Rektorovu nagradu mogu dobiti studenti treće godine preddiplomskog studija te studenti diplomskog studija.
Studenti Odjela germanistike koji se žele natjecati i koji ispunjavaju kriterije (opširnije), mogu se prijaviti u tajništvo Odjela za germanistiku s potrebnim dokumentima (opširnije) najkasnije do 10. veljače 2015. godine.
Pročitaj više
REKTOROVA NAGRADA
STIPENDIJE ZA IZVRSNE STUDENTE

STIPENDIJE ZA IZVRSNE STUDENTE

Objavljen je natječaj za stipendije za izvrsne studente. Studenti Odjela za germanistiku koji ispunjavaju uvjete i žele se prijaviti, trebaju se prijaviti e-mailom u tajništvo Odjela za germanistiku do ponedjeljka do 10 sati ujutro (19. siječnja) radi preporuke. U prijavi kratko trebaju napisati koliko imaju bodova i temeljem čega su ih stekli (Vidi Pravila i kriterije).

Natječajna dokumentacija
Pročitaj više
STIPENDIJE ZA IZVRSNE STUDENTE
ISPITNI ROKOVI

ISPITNI ROKOVI

Studenti mogu početi s prijavljivanjem ispita putem Studomata. Ispitni rokovi su objavljeni na web stranici Odjela. Podsjećamo da je ispit potrebno prijaviti najmanje 8 dana prije ispitnog termina. Studenti koji su do akad. godine 2013./14., uključujući i tu godinu, prešli u status S, zbog čega ne mogu prijavljivati ispite putem Studomata, prijavljuju ispite putem linka koji se nalazi na web stranici Odjela, na vrhu s desne strane. Studenti koji su prešli u status izvanrednog studenta od akad. godine 2014./15., prijavljuju ispite putem Studomata, kao i redovni studenti.

Studenti koji još uvijek nisu otišli po naljepnice u referadu, ne mogu prijavljivati ispite, sve dok to ne naprave. Studenti koji imaju poteškoća s prijavljivanjem ispita, za upit se mogu javiti u tajništvo odjela, ali najmanje 8 dana prije ispita.
Pročitaj više
ISPITNI ROKOVI
ZAVRŠNI i DIPLOMSKI RAD i ZAVRŠNI ISPIT

ZAVRŠNI i DIPLOMSKI RAD i ZAVRŠNI ISPIT

Za održavanje završnog ispita u akademskoj godini 2014./15. predviđeni su sljedeći termini
(učionica 135):

- utorak 24.2. 2015. (u 10 sati) - prijava najkasnije 17. 2. 2015.
- srijeda 8. 7. 2015. (u 12 sati) - prijava najkasnije 1. 7. 2015.
- srijeda 23. 9. 2015. (u 10 sati) - prijava najkasnije 16. 9. 2015.
- utorak 6.10. 2015. (u 10 sati) - prijava najkasnije 30. 9. 2015.

Završni ispit se kao i obrana završnog ili diplomskog rada prijavljuje u tajništvu. Prilikom prijave potrebno je donijeti presliku indeksa.

Prije dolaska u tajništvo studenti su dužni putem Studomata provjeriti jesu li im unesene sve ocjene u ISVU sustav. Studenti u statusu S, koji se vode u PAKEL informatičkom sustavu, trebaju u referadi zatražiti prijepis ocjena i tako provjeriti jesu li im upisane sve ocjene.

U slučaju da studentu nisu upisane sve ocjene, dužan je što prije doći u tajništvo s indeksom, a prije prijave obrane ili završnog ispita. Ako nedostaju ocjene s posljednjeg ispitnog roka, studenti se mogu obratiti i predmetnom nastavniku. Studenti koji nemaju upisane sve ocjene u ISVU ili PAKEL i studenti koji nisu obavili sve što je propisano studijskim programom, ne mogu izaći na završni ispit/obranu. Isto vrijedi za studente koji izlaze na obranu završnog ili diplomskog rada.
Pročitaj više
ZAVRŠNI i DIPLOMSKI RAD i ZAVRŠNI ISPIT
First7273747577798081Last