Odjel za germanistiku

Obavijesti

Dodatni ispitni rok

Dodatni ispitni rok

Studenti zainteresirani za dodatni ispitni rok mogu se javiti predmetnim nastavnicima (što prije, a najkasnije do kraja ovog tjedna). Dodatni ispitni rokovi moraju biti dovršeni do 7. listopada.

Studenti zainteresirani za dodatni rok za završni ispit, trebaju se javiti u tajništvo najkasnije 9. listopada.

Pročitaj više
Dodatni ispitni rok
Student-mentor program: prijave

Student-mentor program: prijave

Studentski zbor skupa sa studentskim predstavnicima traži studente koji bi htjeli biti mentori brucošima kako bi im s pomoću korisnih savjeta, nastavnih materijala, ali i upoznavanja s novim ljudima te samim gradom Zadrom olakšali studiranje u Zadru. Svi student-mentori dobit će potvrdu o svom sudjelovanju u projektu i to će biti dio vaše dopunske isprave o studiju koja se dobiva s diplomom. Sve dodatne i korisne informacije o tome kako biti mentor, što činiti i što ne činiti dobit ćete prije početka projekta. Prijave traju do 1. listopada.

Link za prijavu:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc7utLbd6dlXZBBXrYC66tzNvUw-XnhDFlCYciHRkiobvxsGw/viewform

Vaši osobni podaci koristit će se samo u svrhu realizacije projekta.

Pročitaj više
Student-mentor program: prijave
Obavijest za brucoše o upisu izbornih kolegija za zimski semestar putem Studomata

Obavijest za brucoše o upisu izbornih kolegija za zimski semestar putem Studomata

Obavijest za brucoše o upisu izbornih kolegija za zimski semestar putem Studomata dostupna je ovdje.

Pravila za upis izbornih predmeta:

- U redu predavanja za svaki semestar piše koliko izbornih predmeta student treba upisati. Vidi redove predavanja ovdje.

- Studenti NE SMIJU upisivati izborne predmete sa studija Njemačkog koji su im u koliziji s drugim predmetima sa studija Njemačkog. Zato obavezno provjeriti RASPORED prije prijave na izborne predmete!

- Za upis na predmete Centra za strane jezike, vidi obavijest Centra za strane jezike ovdje.

Pročitaj više
Obavijest za brucoše o upisu izbornih kolegija za zimski semestar putem Studomata
Potvrde o završetku studija, obrane završnih radova i upisi na diplomske studije

Potvrde o završetku studija, obrane završnih radova i upisi na diplomske studije

Nakon što položi sve ispite, student/ica treće godine preddiplomskog studija, brani završni rad/ispit na Odjelu za germanistiku ili na drugom odjelu.

Studenti koji brane završni rad na Odjelu za germanistiku, u dogovoru s mentorom/mentoricom trebaju prjiavii obranu u tajništvu Odjela, nekoliko radnih dana prije dogovorenog termina obrane. Za prijavu je potrebno donijeti indeks, presliku indesa i meko uvezane primjerke završnog rada (jedan ili više primjeraka, ovisno o uputi mentora/mentorice). Nakon obrane, student se javlja u tajništvo Odjela za germanistiku gdje mu se upisuje ocjena u ISVU i gdje preuzima uplatnicu za promociju, ako mu je studij Njemačkog A1. Sve obrane završnih radova moraju se dovršiti do 27. rujna, kako bi studenti stigli na vrijeme prijaviti se za upis na diplomski studij. 

Studenti koji ne brane završni rad na Odjelu za germanistiku, nakon obrane na drugom odjelu, trebaju doći u tajništvo Odjela za germanistiku po potvrdu o završetku studija. Tom prilikom studenti kojima je Njemački A1, preuzimaju i uplatnicu za promociju.

Studenti koji pišu završni ispit na Odjelu za germanistiku trebaju prijaviti izlazak na ispit u tajništvu Odjela najkasnije 3 dana prije ispita. Tom prilikom donose indeks i presliku indeksa u tajništvo. Nakon položenog ispita preuzimaju u tajništvu zapisnik i uplatnicu za promociju, ako im je studij Njemačkog A1.

Nakon obrane, studenti u roku od mjesec dana mogu, ako žele, dostaviti e-mailom u tajništvo dodatne podatke za dopunsku ispravu o studiju. Opširnije.

UPIS NA DIPLOMSKE STUDIJE:

Prijave za upis na diplomske studije Sveučilišta u Zadru obavlja se elektroničkim putem: https://www.studij.hr/

Za prijavu u sustav je potreban aktivan AAI račun. Iz tog razloga, studentima koji završe studij u akad. god. 2018./19., AAI korisnički račun će biti aktivan do 1. studenog. Ako vam AAI korisnički račun nije aktivan, javite se u Ured za preddiplomske i diplomske studije. Početak prijava studijskih programa je 1. srpnja 2019. U sustav se mogu prijaviti studenti koji još nisu završili studij, pa preporučamo da se zainteresirani što prije prijave.

Rang liste se objavljuju 30. rujna. Rang liste će biti osvježene 5. listopada te će se na njima naći oni kojima su unešene ocjene (ispita ili završnog rada) s par dana zakašnjenja. Zato je važno da se studenti prijave u sustav što prije, a najkasnije do 30. rujna do 12 sati.

Natječaj za upis: http://www.unizd.hr/upisi-na-sveuciliste/diplomski/2019-20/upisi-u-prvu-godinu 

Kalendar upisa: https://www.studij.hr/kalendar 

Obavijest za studente u "S" statusu.

 

Pročitaj više
Potvrde o završetku studija, obrane završnih radova i upisi na diplomske studije
First7891012141516Last