Odjel za germanistiku
FESTIVAL ZNANOSTI

FESTIVAL ZNANOSTI

U sklopu Festivala znanosti, od 18. do 24. travnja 2016. studenti Odjela za germanistiku, Nikolina Brala, Viktorija Capek, Maria Ćaćić, Katarina Delač, Monika Halapa, Marko Kamenjaš, Matija Maček, Tomislav Nebes, Matej Požarina, Martina Sorić, Josip Ursić, Marija Veselčić i Lucija Žinić, pod vodstvom doc. dr. sc. Anite Pavić Pintarić, održat će radionice na njemačkome jeziku pod zajedničkim nazivom Umjetnost i jezikoslovlje u osnovnim i srednjim školama.
Pročitaj više
FESTIVAL ZNANOSTI
AUSTRIJSKA KNJIŽNICA: najave

AUSTRIJSKA KNJIŽNICA: najave

U okviru manifestacije Zadar čita s temom Kava, u srijedu, 6. travnja 2016. u 18,30 u Austrijskoj knjižnici dr. Alois Mock održat će se čitanje tekstova pod prigodnim naslovom Kaffee interkulturell. Pozivamo sve zainteresirane na sudjelovanje!

Od 7. do 9.4.2016. u Austrijskoj knjižnici dr. Alois Mock održava se međunarodni znanstveni skup pod naslovom Mehrnamigkeit zwischen Sprachwissenschaft, Sprachgeschichte und Sprachpolitik.
Pročitaj više
AUSTRIJSKA KNJIŽNICA: najave
DAN OTVORENIH VRATA ZA STUDENTE

DAN OTVORENIH VRATA ZA STUDENTE

Pozivaju se studenti i studentice na Dan otvorenih vrata za studente i upoznavanje s Programima EU koji će se održati u utorak 29.03.2016. godine u prostorijama Solarnog edukacijskog centra na adresi Glagoljaška 14 u Zadru. Početak je u 14 sati.
Informacijski centar Europe Direct Zadar u suradnji s Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije (AGGRA) i Sveučilištem u Zadru organizira Dan otvorenih vrata za Studente s ciljem što kvalitetnijeg informiranja studenata o mogućnostima koje im se pružaju kao građanima Europske unije. Svrha ovog događanja je ostvarivanje što kvalitetnije suradnje sa studentima te njihovo uključivanje u EU Programe.
Više informacija na URL: http://edic-zadar.com/?p=1893
Pročitaj više
DAN OTVORENIH VRATA ZA STUDENTE
APSOLVENTSKI ISPITNI ROK – ožujak 2016.

APSOLVENTSKI ISPITNI ROK – ožujak 2016.

Apsolventi koji žele koristiti pravo izlaska na apsolventski ispitni rok u ožujku 2016. godine (21. – 23. ožujka) trebaju:

1. javiti se najkasnije do 14. ožujka predmetnom nastavniku kod kojega trebaju polagati ispit radi dogovora o terminu ispita;

2. prijaviti se e-mailom tajnici najkasnije do 17. prosinca – napisati svoje ime, prezime, naziv predmeta iz kojega izlaze na ispit i dogovoreni datum ispita.
Pročitaj više
APSOLVENTSKI ISPITNI ROK – ožujak 2016.
DOPUNSKE ISPRAVE - obavijest za studente

DOPUNSKE ISPRAVE - obavijest za studente

Studenti koji imaju dodatne informacije za dopunske isprave o studiju trebaju ih dostaviti u tajništvo nakon obrane završnog/diplomskog rada ili završnog ispita. U dodatne podatke ulaze podaci o:

- osvojenim nagradama, pohvalama i priznanjima tijekom studija - poput Rektorove, nagrade Odjela, stipendije za izvrsne studente i sl.

- sudjelovanju na radionicama u organizaciji Odjela ili Austrijske knjižnice - poput radionica koje su vodili gostući profesori

- sudjelovanju u organizaciji radionica - npr. radionice njemačkog jezika za djecu

- volontersko sudjelovanje u aktivnostima koje su organizirane na Sveučilištu - npr. Festival znanosti i sl.

- rad studentskih predstavnika (u tijelima Odjela ili Sveučilišta, studentskim tijelima) i rad u studentskim udrugama

- sudjelovanje ili vođenje studentskog projekta

- sudjelovanje s izlaganjem na znanstvenim i stručnim skupovima

- objavljeni znanstveni i stručni radovi

- i slično.

Dodatni podaci se trebaju poslati e-mailom u tajništvo, zapisani u Word dokumentu, zajedno sa skeniranim potvrdama koje služe kao dokaz.

Primjer zapisivanja aktivnosti:

- Sudjelovanje u radionici "Die sprachliche Kodierung von Emotionen in österreichischen Varietäten" pod vodstvom dr. sc. Heike Ortner (Institut für Germanistik, Leopold-Franzens-Universität), od 18.03.2015. do 20.03. 2015.

- Sudjelovanje u manifestaciji Zadar čita u okviru koje se u Austrijskoj knjižnici Dr. Alois Mock održalo čitanje "Ein Spaziergang durch Österreich", 26.03.2015.

- Predsjednica Udruge studenata Europe AEGEE Zadar, od siječnja 2013. do prosinca 2013.

Studenti navedeni u ovoj tablici (predviđeni za promociju u svibnju), trebaju dostaviti ove podatke (ako ih imaju) u tajništvo što prije, a najkasnije do 15. ožujka:
Pročitaj više
DOPUNSKE ISPRAVE - obavijest za studente
Obavijest o Erasmus+ gostovanju

Obavijest o Erasmus+ gostovanju

U okviru programa Erasmus+, na našem Odjelu boravi i održava predavanja dr. sc. Alexandra Mathias (Sveučilište Leibniz Hannover). Cijenjena gošća održat će izlaganja prema sljedećem rasporedu:

U ponedjeljak, 7. ožujka u 18.30 održat će kraće izlaganje prije prikazivanja filma "Bornholmer Straße" u Austrijskoj knjižnici Dr. Alois Mock.

U utorak, 8. ožujka od 8. 00-10. 00, održat će izlaganje na temu „Jugendsprache diachron“ u dvorani 144.

U utorak, 8. ožujka od 10. 00 – 12. 00, održat će izlaganje na temu „Syntax des gesprochenen Deutsch“ u dvorani 144.

U petak, 11. ožujka od 10. 00-12. 00, održat će radionicu na temu „Korpuslinguistik“ u dvorani 156.
Pročitaj više
Obavijest o Erasmus+ gostovanju
First6465666769717273Last