Odjel za germanistiku

Obavijesti

Rezultati odjelnog fotonatječaja

Rezultati odjelnog fotonatječaja

Odjel za germanistiku je u ožujku ove godine pozvao sve zainteresirane učenike njemačkog jezika iz Hrvatske i studente Odjela za germanistiku Sveučilišta u Zadru na sudjelovanje u prvom nagradnom fotonatječaju „Tragovi Austrije kroz moj objektiv“ za izbor najboljih fotografija koje pokazuju utjecaje Austrije u gradovima diljem Hrvatske. Natječajno povjerenstvo je imalo težak zadatak - među brojnim prijavama i krasnim fotografijama izabrati i rangirati tri najbolje. Povjerenstvo je ocjenjivalo povezanost s temom natječaja, estetiku i kreativnost.

Nagrađene su sljedeće tri fotografije:

Prvo mjesto
Fotografija: „Harmonija tišine“
Autorica fotografije: Karla Cvetković, Srednja škola Valpovo
Grad u kojem je fotografija nastala: Valpovo
Mentorica učenice: Snežana Simić


Drugo mjesto
Fotografija: „Poljubac“
Autorica fotografije: Ema Stipčević, Osnovna škola Krune Krstića
Grad u kojem je fotografija nastala: Zadar
Samostalna prijava


Treće mjesto
Fotografija: Pruga Kotoriba – Čakovec – Pragersko
Autorica: Anja Tušek, Graditeljska škola Čakovec
Grad u kojem je fotografija nastala: Donji Kraljevec, Čakovec
Mentor učenice: Krunoslav Bedi

Čestitamo učenicama na osvojenim mjestima! Zahvaljujemo svima na sudjelovanju, na uloženom trudu i kreativnosti. Izbor pristiglih fotografija moguće je pogledati na Sveučilištu u Zadru (Stari kampus, „most“ kod Svečane dvorane) u okviru Dana germanistike, do 17. svibnja.
Projekt su podržali Sveučilište u Zadru, Austrijsko veleposlanstvo i Austrijski kulturni forum. Zahvaljujemo!

Pročitaj više
Rezultati odjelnog fotonatječaja
Dani germanistike

Dani germanistike

Odjel za germanistiku Sveučilišta u Zadru organizira Dane germanistike od 13. do 17. svibnja 2024. godine. Na programu su izložba fotografija studenata i učenika njemačkog jezika, gostujuće predavanje, niz kreativnih radionica i zabavno-društvenih aktivnosti promocije njemačkog jezika i kulture, zajednički izlet na otok Ugljan i zabava u studentskom klubu.

Dani germanistike 2024. započinju otvorenjem izložbe fotografija „Tragovi Austrije kroz moj objektiv“ u ponedjeljak, 13. svibnja u 10 sati. Tom prigodom predstavit će se izbor najboljih fotografija koje pokazuju utjecaje Austrije u gradovima diljem Hrvatske.

Odjel za germanistiku poziva sve zainteresirane na sudjelovanje u programu. Brošura  HR  DE

Pročitaj više
Dani germanistike
CEEPUS gostovanje – dr. phil. Joanna Woźniak

CEEPUS gostovanje – dr. phil. Joanna Woźniak

U tjednu od 20. do 24. svibnja na Odjelu za germanistiku gostuje dr. sc. Joanna Wożniak (Sveučilište Adam Mickiewicz, Poznanj), koja će održati sljedeća predavanja:

Polens einziger Monet geklaut!, u ponedjeljak, 20. 5. u 10: 00 (prostorija 156)

Eine harte Nuss zu knacken. Phraseologie als Herausforderung für Fremdsprachendidaktik und Translation aus sprachübergreifender Perspektive, u utorak u 14: 00 (prostorija 135)

Predavanjima se mogu priključiti svi zainteresirani nastavnici i studenti Odjela za germanistiku.

Pročitaj više
CEEPUS gostovanje – dr. phil. Joanna Woźniak
Erasmus+ gostovanje na Odjelu za germanistiku

Erasmus+ gostovanje na Odjelu za germanistiku

U okviru programa ERASMUS+ na Odjelu za germanistiku gostovale su prof. dr. sc. Angela Bajorek i dr. sc. Dorota Szczęśniak s Instituta za njemačku filologiju Sveučilišta u Krakovu. U tjednu od 22. do 26. travnja održale su predavanje pod naslovom „Literatur im DaF-Unterricht: Aufgaben und Beispiele“ i predavanje pod naslovom „Kinder- und Jugendliteratur im Fremdsprachenunterricht am Beispiel von Heinrich Hoffmanns 'Der Struwwelpeter'“. Zahvaljujemo profesoricama na posjetu i studentima na sudjelovanju! 

 

 

Pročitaj više
Erasmus+ gostovanje na Odjelu za germanistiku
Festival znanosti

Festival znanosti

Povodom Festivala znanosti pod vodstvom je prof. dr. sc. Tomislava Zelića 26. travnja 2024. godine u zadarskoj školi "Gimnazija Vladimira Nazora" održana radionica "Goethe und die künstliche Intelligenz".

Pročitaj više
Festival znanosti
Festival znanosti

Festival znanosti

U tjednu od 22. do 27. travnja 2024. godine studentice Odjela za germanistiku održale su povodom Festivala znanosti radionice u zadarskim školama: Gimnazija Vladimira Nazora i Hotelijersko turistička i ugostiteljska škola. Radionice su održane pod vodstvom prof. dr. sc. Anite Pavić Pintarić.

Pročitaj više
Festival znanosti
12345678910Last